dijous, 12 d’abril del 2012

Tercera Setmana d'obres (pluja i setmana santa)

Les obres continuen, o volen continuar, ja que la pluja i la setmana santa han fet relentir una mica el ritme.


La novetat més important de la setmana ha estat la presència del lampista. Un cop acabades les obres majors, el lampista s'ha posat a fer feina, hem parlat de per on passaran els tubs, de quina manera, com van el desaigües del lavabo...,  Un cop tot aclarit el lampista s'ha posat a instal·lar tubs, i si, quan decideix tocar la canonada dels desaigües del lavabo, comença a ploure, ha de tapar-la i esperar. Quina alegria de pluja! Sort que al pis hi ha molta feina i mentrestant ha fet altres coses.  Al final de setmana, teníem els tubs de l'aigua pel termo i la rentadora (foto esquerra) i els tubs i desaigües de la banyera (foto dreta).


A banda del tubs, seguint amb el lavabo, vam parlar amb els paletes sobre la nostra encimera per la pica. Sincerament, no sabíem com reaccionarien al veure l'encimera de ciment feta per nosaltres, i si no ens vam equivocar, el paleta que fa de capataç, un home bastant gran, no va dir res (mai ho fa) però la cara van ser bastant explícits (qué es esto?) Total, els vam explicar que volíem l'encimera de ciment en el racó, a l'alçada estàndard i que ha sobre hi anava la pica pròpiament dita. Nosaltres pensàvem que haurien de ficar algunes "eles" per aguantar l'encimera de ciment. Els paletes ens van recomanar que l'encaixessim a la paret, tallant una mica de rajola i encastant-la, ja que pel pes era més segur fer-ho d'aquesta manera. Al final de setmana, ja havien marcat els talls a les rajoles (foto esquerra) per encastar l'encimera de ciment(foto dreta).


Ja en la segona setmana d'obres els paletes ens havien dit que la terrassa s'havia d'arreglar, que el terra era molt irregular, que la malla impermeabilitzadora estava molt mal posada i desgastada... Al principi, els donàvem llargues, pensàvem fer-ho nosaltres mateixos quan ells ja no hi fossin. Peró durant aquesta setmana que ha plogut, ens ha entrat més por, ja que a sota la nostra terrassa, hi ha el menjador del pis de baix, i no volem problemes amb els veïns per culpa de la humitat. Al final, hem decidit que siguin els mateixos paletes que ens fessin la terrassa (nova modificació del pressupost :( ). Però per culpa de la pluja (visca la pluja) tampoc no han començat els treballs a la terrassa. Quan vàrem parlar de  fer la terrassa, els paletes ens van portar tres rajoles de mostra, per saber quina volíem, i vam tornar a patir una d'aquelles cares que fa el capataç, que no diu res, però que se li entén tot, ja que ells ens van portar unes rajoles quadrades, satinades, que "se limpian mejor y son menos porosas" en paraules seves, i nosaltres varem mirar la terrassa de baix de tot, on hi ha les típiques rajoles granatoses, rectangulars, que es col·loquen en forma d'espiga i que són les que hi havia en tots els balcons fa vint anys i els vam dir, volem aquelles. Per sort, no passen de la cara, ens diuen que si, i esperem que la següent setmana ja puguin col·locar-les!

A la resta del pis, els paletes s'han dedicar a enguixar i allisar les parets, deixant-nos-les apunt per poder pintar. Han enguixat el que serà el menjador, la cuina i l'habitació petita (d'esquerra a dreta), realment a les fotos no es pot apreciar, però ara per fi tenim parets fines i llises!!!  (foto de la dreta del tot)


Finalment, continuant amb les feines de rehabilitació, han tapat alguna esquerda més amb malla i grapes. A més, estan arreglant el sostre de la cuina-menjador. Ja que entre les bigues, hi havia un sostre irregular, desgastat i amb alguna esquerda petita (foto esquerra), així que primer ho arreglen, i després enguixen per deixar-nos-ho llis i blanc (foto dreta).



Veure la cinquena setmana d'obres
Veure la quarta setmana d'obres

2 comentaris:

  1. He llegit varies entrades d'una tirada... nomes de pensar-hi ja em canso. Quina feinada!

    Això si, el resultat valdrà la pena!!! :-)

    Anna

    ResponElimina
  2. Si si, el resultat val la pena, ara que ja el comencem a veure (lavabo casi casi fet :P) i ja ens estem posant amb la cuina!
    Ara només queda quedar per veure'l en directe :P

    ResponElimina