diumenge, 8 de gener del 2012

Com planificar una cuina (II): triar l'estil

Seguint amb el post anterior, un cop decidit el lloc de la cuina, cal prendre una altra decisió, abans de visualitzar la cuina. Aquesta decisió és establir quin volem que sigui l'estil de la cuina, l'aire que li volem donar, això no vol dir que ja haguem de com seran tots els detalls de la cuina, això ho deixem pel final, sinó quin estil general volem: modern, rústic, barroc, romàntic, eclèctic...

Per nosaltres aquesta decisió va ser bastant fàcil. Un dels consell que sempre repeteixen a un programa de decoració al que ens hem enganxat des de que hem comprat el pis "Home Heist" (Los Asaltacasas a Divinity), és que cal pensar quin o quins són els objectes principals de l'estança, i que segurament no canviaràs i a partir d'aquest, es determina l'aire.

Un dia passejant per IKEA, per inspirar-nos, agafar idees... ens vam trobar amb una pica i va ser un amor a primera vista. Per això diem que la decisió de l'estil va ser fàcil. Així doncs, ja teníem l'element principal de la cuina, que determinaria l'estil d'aquesta. A més, és un element estable, vull dir, que més endavant podríem canviar el color de la paret, els tiradors, les portes.... però segurament una pica és per sempre.

Doncs bé, la pica (és d'IKEA, model Domsjö, ja veieu de ceràmica blanca, amb dos forats i amb una frontissa ampla que es col·loca per sobre el taulell) ens ha anat guiant per triar tots els altres aspectes de la cuina, i acabar tenint una cuina amb cert toc antic, romàntic i amb el color blanc com a predominant.

Mentre anàvem pensant com seria la cuina, hem estat visitant una pàgina web que es diu Pinterest, no sé si la coneixeu: és una pàgina on els usuaris poden guardar fotos que els agraden, i tu pots tenir diferents carpetes on tenir aquestes imatges, nosaltres hem creat carpetes de cuina, lavabo, habitacions... i anem guardant fotos que veiem en blogs i que ens agraden per algun motiu. A més, a la pròpia pàgina, pots buscar paraules clau i surten tot d'imatges relacionades. Aquesta pàgina ens és molt útil per agafar idees sobre com volem que sigui la casa.

Com anava dient, la pica ens va determinar l'estil, i el que calia era buscar els altres elements de la cuina d'acord amb aquest. Un objecte que ens va costar va ser l'aixeta, ja que la volíem alta, pràctica, però a la vegada amb cert estil clàssic. Finalment, desprès de molt buscar vam trobar una aixeta de la marca Martí, model Majestic.


Al principi ens espantava una mica ja que podia ser molt recarregada, però creiem que quedarà molt bé amb la pica. Així doncs, seguint amb la idea de l'estil, per treure barroquisme a la cuina, hem decidit posar portes blanques, molt senzilles i llises (així també serà més fàcil de netejar), amb uns tiradors que juguin amb aquest aspecte clàssic, però més senzill - no tant carregat com l'aixeta. Aquests tiradors els hem trobat a IKEA, model Linsdal. Amb aquests elements havíem trobat l'estil més clàssic, però també més barroc, així doncs, per contrarrestar, hem decidit posar un taulell de fusta, que també serà una peça clau a la vista, ja que serà fosca i estarà per tota la cuina. Creiem que aquesta peça treurà classissisme a la cuina i li donarà un tot més rústic. A més, ja fa uns mesos, vam anar a la Fira d'Antigüitats de Cardedeu, i vam comprar dos làmpares genials de color negre, que eren d'un bar (d'aquestes típiques cafeteries amb taules de ferro forjat i  marbre), no sabíem si les posaríem a la cuina o sobre la taula del menjador, però ara creiem que lliguen molt bé amb aquest estil que li volem donar, així doncs, és un altre element que ens ajuda a donar l'aire que buscàvem.

Us deixo una imatge que hem fet gràcies a un programa de disseny 3D gratuït, "Sweet Home" i desprès retocat amb el Photoshop, perquè veieu quin estil volem a la cuina!


BRICONSELL:
Per triar l'estil que li volem donar a una determinada zona de la casa, són recomanables dues accions:
  • Mirar moltes fotografies de decoració, en revistes, a la televisió (els anuncis a vegades són útils, perquè surten cuines de fons molt maques :P), o a internet. Recomano la pàgina Pinterest.  El fet de mirar moltes imatges, us farà adonar de que us agrada i de que no, i cap a on es decanta el vostre estil. Així comenceu a perfilar allò que esteu buscant.
  • Un cop teniu clar l'estil, o bé, per definir-lo clarament, escolliu una o dues peces claus de la cuina. Elements que difícilment canviareu mai, en el nostre cas la pica, però potser teniu unes làmpares, rajoles... que us encanten, i comenceu a partir d'aquí. No cal que tot sigui idèntic o segueixi un mateix estil, ni molt menys, però si que els elements principals (perennes) han de coordinar-se entre ells.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada