dijous, 16 de febrer del 2012

DIY: Com fer una taula de mosaic



Fa uns quants mesos vam comprar a la fira d'antiguitats de Cardedeu unes potes de taula.
Estàvem buscant justament unes potes per fer una taula per a la terrassa i ho vam trobar! per 20 euros vam tenir un peu de taula de tres potes, la típica de bar antic amb encimera de marbre (però la venien sense el marbre). Una bona compra vam pensar! ens faltava fer una base que servis de taula i vam pensar en reaprofitar alguna de les rajoles de la casa per fer un mosaic. Ara us expliquem pas a pas el que hem fet:



1. Comprar peu de taula de ferro forjat (pesa eh?)

2. El pare de l'E. tenia una antiga bota de vi reciclada com a test per a plantes i hem fet servir una de les anelles de la bota com a plantilla per fer el sobre de la taula i serveix també de contorn de la taula. És genial, perquè sembla fet just per a això i és també de ferro pintat de negre com les potes. Així que perfecte.

3. Vam tallar (a la mida de l'anella de la bota) un troç de fusta (contratxapat) que serveix com a base per a posar-hi a sobre les rajoles i crear el mosaic.

4. Amb cola vam enganxar el troç de fusta rodó als laterals de l'anella de la bota. I així ja teniem la part de dalt de la taula preparada.

5. Amb llàpis vam marcar la fusta per centrar les potes

6. Doncs res, ho vam enganxar amb cola a les potes i ja només quedava trencar les rajoles i amb guix anar fent el mosaic:


7. Un cop trencades les rajoles es qüestió d'omplir de guix la base de fusta i anar posant les rajoles al vostre criteri.. I què millor que un vídeo per ensenyar-vos-ho, eh? :)



Detall del mosaic. Vam haver de reomplir tots els forats que queden entremig de les rajoles. Una feinada, però val la pena... Si algun dia en fem un altre, segur que quedarà millor!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada