divendres, 10 de febrer del 2012

Massa de la Pizza

Des de que ens hem comprat el pis, estem intentant estalviar, això implica sortir a sopar a fora en ocasions molt comptades i eliminar les pizzes a domicili. No és que tinguéssim per costum menjar-ne, però la veritat és que les trobem a faltar així que vam optar per fer-nos nosaltres la pizza.

Vàrem buscar una recepta per internet, i la veritat és que ens va sortir bona i es molt fàcil de fer. Aquí us deixo els passos per fer la massa de la pizza.


INGREDIENTS 
  • 170 grams de farina
  • 100 ml. aigua
  • 16 gr. de llevat
  • sal
Amb aquestes mesures, surt una pizza gran per quatre, o bé dues pizzes mitjanes per a dos persones cada pizza.


PREPARACIÓ 
1) Barregem l'aigua, la llevat, dos cullerades de farina i la sal. Un cop barrejat, el deixem 10 minuts en repòs.
2) Un cop passats els 10 minuts, afegim la farina mica en mica, mentre anem barrejant.
3) Un cop posada tota la farina, i que la massa tingui consistència. Posem farina sobre l'encimera i amassem la massa amb les mans (poseu-vos farina a les mans, per amassar-ho millor). Anem amassant fins que la massa no s'enganxi a les mans.
4) Un cop amassada, tapem la massa i la deixem reposar uns 30 minuts en un lloc càlid, o com a mínim no massa fred.
5) Desprès de deixar-la reposar, és el moment d'estirar-la. Posem una mica de farina a l'encimera i a les mans, i amb aquestes anem estirant la massa, amb compte perquè no es trenqui.
6) Posem els ingredients que volem a la pizza i al forn! (no se quants minuts, nosaltres vam posar el forn a 210 graus, prèviament preescalfat, i vam anar mirant fins que vam començar a veure que estava feta)


CUINACONSELL
  • La massa és per una pizza per quatre persones, si no en voleu tant, podeu separar la meitat de la massa i congelar-la per un altre dia. També, podeu fer més quantitat i així amb un cop d'amassar, podeu tenir massa feta al congelador per diferents dies.
  • Al forn, és millor posar-la pizza a baix, ja que us pot quedar la massa crua, i els ingredients molt torrats, si el poseu cap a baix del forn, o la funció que cuini per sota millor.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada