Aquesta recepta té dos parts, per una banda la salsa de bolets i per l'altra les mandonguilles. Es una mica entretinguda - uns 4 minuts -, desprès està boníssima, però cal fer-la si teniu temps (si en teniu menys, però ganes de cuinar, podeu comprar les mandonguilles fetes i us estalvieu un bon tros de la recepta!)
INGREDIENTS (per a 4 persones)
Per a la salsa
- 1 all
- 1 porro
- 1
pastanaga
- 2dl. de llet
- Mantega
- 1 culleradeta rasa de farina
- 2 cullerades de vi de Marsala o de Xerès
- 3 cullerades de fondo
de rostit
- aigua, sal i pebre.
Per a les mandonguilles
- ¼ Kg. de porc ben picada
- 1 ou
- 1 all
- 2 branques de julivert
- molla de pa (una llesca gran, o dues petites)
- una mica
de llet
- sal, pebre, farina i oli
PREPARACIÓ
Per a la salsa
- En una cassola hi deixarem fondre la mantega per afegir-li després, l'all, el porro, la pastanaga i els peus dels bolets, tot prèviament rentat i tallat.
- Un cop ofegat hi sumarem el vi i el suc del rostit per acabar-ho de cobrir, al cap de 2 minuts, amb aigua; ho salpebrarem i ho deixarem bullir uns 15 minuts, o fins que el suc s'hagi evaporat.
- Passarem el resultat pel minipimer, no cal que quedi molt fi. Reservar.
- A part, fregirem en una mica més de mantega els bolets als que agregarem, un cop cuits, la salsa que hem elaborat abans, la crema de llet i la farina, barrejant bé el conjunt, que ha de quedar sense grumolls.
- Comprovarem la sal i deixarem coure la salsa uns 5 minuts més.

Per a les mandonguilles
- A part, prepararem les mandonguilles barrejant tots els ingredients: la carn, l'all i el julivert picats, l'ou sencer sense batre, la sal, el pebre i també el pa, prèviament escorregut.
- Les mandonguilles, que han de ser rodones i no gaire grosses, les enfarinarem i les fregirem amb oli. Les posarem en una plàtera i les ruixarem amb la salsa de bolets ben calenta que haurem preparat una estona abans.
CUINACONSELLS
- La salsa, que servirem calenta, és excel·lent per acompanyar carns de bou o vedella a la brasa o planxa.
- Si no teniu caldo de rostit - cosa molt normal - espot substiuir per una pastilla de caldo, o un gotet de caldo preparat.
- Si voleu estalviar temps, podeu comprar les mandonguilles fetes.
Recepta via gustperlacuina.com
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada