dijous, 5 d’abril del 2012

Mandonguilles amb salsa de bolets


Aquesta recepta té dos parts, per una banda la salsa de bolets i per l'altra les mandonguilles. Es una mica entretinguda - uns 4 minuts -, desprès està boníssima, però cal fer-la si teniu temps (si en teniu menys, però ganes de cuinar, podeu comprar les mandonguilles fetes i us estalvieu un bon tros de la recepta!)

INGREDIENTS (per a 4 persones)

Per a la salsa
- ¼ Kg. de bolets
- 1 all
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 2dl. de llet
- Mantega
- 1 culleradeta rasa de farina
- 2 cullerades de vi de Marsala o de Xerès
- 3 cullerades de fondo de rostit
- aigua, sal i pebre.



Per a les mandonguilles

- ¼ Kg. de carn de vedella ben picada
- ¼ Kg. de porc ben picada
- 1 ou
- 1 all
- 2 branques de julivert
- molla de pa (una llesca gran, o dues petites)
- una mica de llet
- sal, pebre, farina i oli



PREPARACIÓ

Per a la salsa
  • En una cassola hi deixarem fondre la mantega per afegir-li després, l'all, el porro, la pastanaga i els peus dels bolets, tot prèviament rentat i tallat.
  • Un cop ofegat hi sumarem el vi i el suc del rostit per acabar-ho de cobrir, al cap de 2 minuts, amb aigua; ho salpebrarem i ho deixarem bullir uns 15 minuts, o fins que el suc s'hagi evaporat. 
  • Passarem el resultat pel minipimer, no cal que quedi molt fi. Reservar.
  • A part, fregirem en una mica més de mantega els bolets als que agregarem, un cop cuits, la salsa que hem elaborat abans, la crema de llet i la farina, barrejant bé el conjunt, que ha de quedar sense grumolls.
  • Comprovarem la sal i deixarem coure la salsa uns 5 minuts més.



Per a les mandonguilles
  • En primer lloc remullarem el pa a la llet.

  • A part, prepararem les mandonguilles barrejant tots els ingredients: la carn, l'all i el julivert picats, l'ou sencer sense batre, la sal, el pebre i també el pa, prèviament escorregut.

  • Les mandonguilles, que han de ser rodones i no gaire grosses, les enfarinarem i les fregirem amb oli. Les posarem en una plàtera i les ruixarem amb la salsa de bolets ben calenta que haurem preparat una estona abans.


CUINACONSELLS
  • La salsa, que servirem calenta, és excel·lent per acompanyar carns de bou o vedella a la brasa o planxa.
  • Si no teniu caldo de rostit - cosa molt normal - espot substiuir per una pastilla de caldo, o un gotet de caldo preparat.
  • Si voleu estalviar temps, podeu comprar les mandonguilles fetes. 

Recepta via gustperlacuina.com

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada