dissabte, 23 de juny del 2012

Instal·lació elèctrica

La instal·lació elèctrica del nostre pis era un embolic, ja que es barrejava la instal·lació d'origen i una de fa uns vint anys. Per tant, trobàvem cables enquestats i instal·lació per sobre depenent de l'habitació on estiguéssim. Així doncs el que vam decidir és treure tota la instal·lació i començar de zero, ja que ni tan sols sabíem com l'havien fet, com s'organitzava i cada cable on anava a parar.


Tenint en compte el tipus de pis en el que vivim i el cost d'enquestar els cables elèctrics, vam decidir fer una instal·lació exterior, això ens permetia fer gran part de la instal·lació nosaltres i estalviar-nos els diners de l'electricitat i el paleta.
Així doncs, el lampista ens va actualitzar el quadre de llums, i ens va col·locar les diferents fases, a més, ens va instal·lar una caixa general a cada habitació, amb les fases corresponents.

A partir d'aquí, la feina ja era per nosaltres! és a dir, col·locar els tubs des de la caixa general cap a endolls, interruptors i làmpades, instal·lar les caixetes, passar els cables...


Tot i estalviar-nos els diners del lampista fent gran part de la feina nosaltres, una de les coses que ens va sorprendre quan vam anar a comprar el material elèctric és que tot era molt car, els endolls, els interruptors, els tubs... però no podíem prescindir de res, o si? de fet una de les parts de la instal·lació exterior és la caixa on s'ubiquen els endolls i interruptors, la més barata és una caixa rectangular de plàstic blanc, amb mides diferents depenent si vols una, dues o tres peces a cada zona. Doncs aquesta caixa, de PLÀSTIC, i sense tapa valia casi 10 euros! Imagineu quants diners són?, tenint en compte que potser al final hem necessitat més de 20 caixes!
SOLUCIÓ: com que aquestes caixes són tan sols un recipient buit on col·locar els mecanismes elèctrics, vam decidir que ens faríem nosaltres mateixos aquestes caixes amb fusta, estalviant-nos uns 200 euros :)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada