dimecres, 30 de maig del 2012

Fer i col·locar finestra fixa amb vidre viselat DIY

Bé, després d'explicar-vos com vam fer la porta del lavabo, és el torn de la finestra.

El lavabo que vam dissenyar, tenia una obertura en una paret que donava el que serà la cuina-menjador. Aquesta obertura tenia un marc de fusta antic, peró no hi havia cap vidre. La nostra idea, tenint en compte que el forat era inmes era aprofitar la llum que hi ha a la cuina-menjador, però, clar, necessitavem intimitat. Així doncs, vam decidir posar una finestra fixe amb vidre viselat.

A la fotografia podeu veure el vidre des de la visió del lavabo, on encara ens falta posar un sobre marc, per cobrir els laterals de la paret i encaixar amb les rajoles. De totes maneres, la part difícil ja està feta.

Primer de tot, vam decapar el marc, ja que inicialment volíem deixar el marc original, per conservar la fusta que tenia un color preciós. Peró un cop de passar-nos hores i hores decapant, varem abandonar la idea de quedar-nos amb el marc original, ja que era irregular, tenia diferents rebaixes i llistonets afegits. 
Per tant, el primer pas va ser, eliminar les parts irregulars, ja sigués serrant directament els llistons, com a la fotografia o bé, pulint alguna part.







 


A continuació, vam col·locar uns llistons per sobre de la fusta existent, per la part de la cuina-menjador, és a dir, per la que considerem l'exterior de la finestra. (fotografia esquerra).
Aquest llistons ens van permetre tenir un punt de recolzament pel vidre i una superfície per posar silicona per fixar-lo.
Per tal de fer els llistons, vam medir-los un per un, els vam tallar en el moment i els vam encolar amb cola de fuster, per després fixar-los el marc ja existent. (fotos dreta)


Un cop el marc exterior estava enllestit, vam posar silicona a aquest i vam col·locar el vidre viselat que haviem comprat, creuant els dits perquè encaixés a la primera i a la perfecció (cosa que no va ser així, i que vam arreglar-ho amb la rebaixa del marc i els llistons, ja que ens era més fàcil arreglar els passos anteriors que tallar el vidre).
Així doncs, vam posar silicona, vam col·locar el vidre i ja teníem la finestra fixe al lavabo.


Finalment, vam fer el marc per la part interior, és a dir, la del lavabo. El procès és el mateix que l'anterior, medir cada costat de la finestra (és una casa antiga i mai hi ha res recte ni simètric), tallar cada llistó, encol·lar-ho i col·locar cada part al seu lloc.

I ja està, finestra fixa acabada! amb vidre viselat pel bany, però aprofitant la llum que tenim a la cuina-menjador!

1 comentari: