dilluns, 28 de novembre del 2011

Treure paper de paret del sostre



Us deixem un vídeo curt fet amb fotografies de com treiem el paper del sostre. Fixeu-vos que sembla que neva (són tots els troços de paper que anaven caient).

Els sotres del pis són curiosos. La majoria estan enguixats i tenen motllures i un dibuix al centre.. Coses de l'època suposo (el pis data del 1936). A l'espai on farem la cuina es veuen les bigues, és la única zona on es veuen i és genial. La idea serà decapar-les, però això ja ho farem d'aquí un temps i ja en farem un post, no sigueu impacients!!! :)

El sostre que ens ocupa és el d'una habitació que de moment es quedarà tal i com està, però que algú (no sabem qui, però hauria d'estar empresonat) va decidir empapelar amb un paper amb relleu, amb gotele vaja. Doncs bé, l'estem traient... Ahir vam treure'n la meitat i és bastanta feina, la veritat.

BRICONSELL: Com treure el paper de paret?
Nosaltres vam anar decidits a una ferreteria perque ens donessin algun líquid corrosiu per facilitar-nos la feina. Però no. La manera més sencilla és mullar el paper amb aigua abans de treure'l. Sobretot s'ha d'empapar bé la cola que hi ha sota el paper amb una esponja (o un drap com hem fet nosaltres). L'aigua estova la cola i amb una rascleta es treu molt fàcil. Aquí la dificultat és que el paper està al sostre i et canses més i t'hi deixes el coll si no vas parant de tant en tant...

4 comentaris:

  1. Ei nens!! Té mèrit això del paper, jo vaig fer-ho a dues habitacions del pis on he estat 2 anys (molta feina per tant poc temps!). Hi havia unes 3 capes de papers diferents! Ara, guanya molt sense els papers, sobretot aquest que té relleu... Amb el sostre crec que no m'hi hauria vist amb cor! Fins aviat!

    ResponElimina
  2. eppa! gràcies per comentar!! Nosaltres hem tingut sort i només hi havia una capa de paper, així que ha estat senzill. Ara! ens han dit que podriem haver "massillat" enlloc d'arrancar-lo... Perquè ara, un cop arrencat, hem trobat esquerdes i igualment hi haurem de posar massilla per sobre per després pintar.. així que doble feina... Això ens passa per "novatos" :)

    ResponElimina
  3. És millor haver tret el paper, sinó estaríeu posant pedaços al damunt de pedaços. I després per aconseguir anivellar-ho bé, tenint en compte que és en el sostre, és complicat. Millor reparar una esquerda, i sanejar la paret, que deixar-la a sota i tenir la possibilitat de que amb el temps es torni a obrir per damunt de la masilla. Si el pis és de compra millor fer les coses ben fetes i sanejar tot el que pugueu perquè es conservi de la millor manera. Crec que heu fet ben fet :)

    ResponElimina
  4. Gràcies pel consell! ahir just vam acabar de treure una part del paper que encara quedava... Ara ja només quedarà posar la masilla (no sé si és el mateix que posar guix) i pintar.

    Parlant d'esquerdes, en vam trobar una al treure el paper i pensava que amb el guix també la podriem tapar... no sé...

    ResponElimina